Menü

Horgászati lehetőség télen, Hajdúszoboszlón

2018. január 09
megtekintések4280
Horgászati lehetőség télen, Hajdúszoboszlón

A téli időszak nem kedvez a horgászok számára, hiszen a legtöbb víz befagy, és megannyi halfaj pedig elvermel.  Az igazán megszállott horgászok számára azonban a mínuszok sem jelentenek akadályt, hiszen létezik a lékhorgászat is, illetve vannak meleg vizes tavak is, ahol reménykedve dobhatják be a csalijaikat, ahol nagy valószínűséggel akad is valami a horogra.

A Hungarospa Hajdúszoboszló Zrt. területén nem jelent gondot a téli horgászás, hiszen saját csónakázó tavuk lehetőséget biztosít a horgászok számára ennek biztosítására: 53 horgászhely közel 7 mázsás halállomány várja látogatóit. Akik pedig szeretne ezen szenvedélyének több napot szentelni, azoknak hajdúszoboszlói szállásaink télen is lehetőséget biztosítanak.

 

horgászat hajdúszoboszló szállás

Hajdúszoboszló a téli időszakban is élmény dús programokra biztosít lehetőséget.


Meleg termálvíz folyik be több ponton a tóba így akadályozva meg a befagyást. A tóban amur, csuka, ponty és harcsa is fogható. A téli horgászás napi horgászjegy (1000 Ft/ fő ) megváltása ellenében lehetséges, amely megváltásával 2 fő élvezheti a pecázás örömeit, amelyből akár egy páratlan családi/baráti program is kerekedhet.

 

A halak a tóba való visszaengedésére a következő szabályok vonatkoznak:

(A teljesség igénye nélkül)

  • pontyot 30 cm,
  • amurt 40 cm,
  • csukát 40 cm,
  • harcsát 50 cm alatt kötelező visszaengedni a vízbe.

A horgászatban elvi kérdéseket vet fel az, hogy van, aki megelégszik a hal kifogásának élményével, azzal a tudattal, hogy megfogta, lemérte, lefotózta majd visszaengedi a tóba azt, hogy másoknak is lehetőséget biztosítson. Más horgászok ezzel ellentétben nemcsak a kifogás örömében, de a hal ízében is szeretnének részesülni, számukra fontos, hogy a család egy finom halpaprikással koronázza meg az élményt. A horgásztónál lehetőség van arra, hogy a kifogott halak végül az asztalra kerüljenek, ez azonban szigorú szabályokhoz kötött – melyeket mindenkinek be kell tartania.  5 kg-nál nagyobb halat senki nem vihet el a tóból, emellett az aktuális méretszabályozásokra is oda kell figyelni – a nap folyamán 3 db nemes halat és 5 db egyéb halat vihet magával a horgász, 500 Ft/kg  árban.

 

téli horgászat hajdúszoboszló szállás

A téli horgászat igazi családi programmá válhat Hajdúszoboszlón.

 

Vigyázzunk a környezetünkre!

Végezetül pedig az igazán jó horgászt könnyű felismerni – természetére igényes, környezetét védi. Ezért fontos, hogy a strandfürdő területére vonatkozó szabályokat mindenki tartsa be, így válik igazán kerekké az élmény és válik hagyománnyá a téli horgászat, mint családi program.


Várjuk a horgászni vágyó kicsiket és nagyokat! Hajdúszoboszlói szállás a város szívében!

 

Tekintse meg apartmanjainkat!